Home Links Contact   - Medewerker inlog
Volg ons via

Burgerlijk recht


Ook voor het rechtsgebied burgerlijk recht kunt u bij ons terecht. In het burgerlijk recht gaat het om zaken waar we dagelijks mee te maken hebben: wonen, werken, aankopen doen, trouwen of een bedrijf beginnen. In het burgerlijk recht worden de juridische relaties tussen burgers onderling geregeld.

Hierbij kan het gaan om geld waardeerbare zaken, zoals koop, huur, eigendom en hypotheek, maar ook over persoonlijke zaken, zoals huwelijk, echtscheiding of gezag over minderjarige kinderen.

De belangrijkste regels van het burgerlijk recht staan in het Burgerlijk Wetboek (BW). Daarin staan regels over het personen- en familierecht, over overeenkomsten, zoals huur-, koop,- en arbeidsovereenkomsten. Ook staan er rechter over eigendom, pand en hypotheek in het Burgerlijk Wetboek. In het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv) staat hoe een rechtszaak in het burgerlijk recht verloopt.

Als u in aanraking komt met bovengenoemde voorbeelden, krijgt u te maken met het burgerlijk recht. Komt u er zelf niet uit, dan helpen we u graag!

Gino van den Berg, Marrit Waaksma en Noa Vrieswijk

Copyright © 2024 Anker & Ketting